TS-Doctor 2.0 www.cypheros.de

Beiträge anzeigen

Diese Sektion erlaubt es ihnen alle Beiträge dieses Mitglieds zu sehen. Beachten sie, dass sie nur solche Beiträge sehen können, zu denen sie auch Zugriffsrechte haben.


Nachrichten - PerryM

Seiten: [1] 2 3
1
TS-Doctor 2.x / Re: 2.2.18 update
« am: April 30, 2019, 10:11:11 »
I have reloaded the 2.2.15 installer and this 'repairs' the installation. I guess it got corrupted somehow.
The update to 2.2.18 then worked fine.
We are lucky Frank gives us such good support!

2
TS-Doctor 2.x / Re: 2.2.18 update
« am: April 29, 2019, 10:52:46 »
Reading the JSE strand - I have Windows reporting the same version (2.2.15) that is working. Is it worth me attempting an uninstall of 2.2.15 and a new install of 2.2.18?

3
TS-Doctor 2.x / Re: 2.2.18 update
« am: April 29, 2019, 10:23:49 »
I did what you said and got the same initial message - when I clicked OK I got the attached.

4
TS-Doctor 2.x / Re: 2.2.18 update
« am: April 28, 2019, 17:51:13 »
I get an identical message to JSE on his current strand. If I navigate to the requisite file then I get the attached message window.
I repeat that other than changing from an HD to an SSD, I have changed nothing since the last successful upgrade.

5
TS-Doctor 2.x / 2.2.18 update
« am: April 28, 2019, 13:40:15 »
As a long-time user, I routinely update when offered. For the first time that I remember, the latest version failed (from 2.2.15). It says it cannot access the file that is on my C: drive.
As an engineer, I am very suspicious of 'coincidence'. Since the last update, I have changed my C: drive to an SSD (using clone software). This is the first time I have found a problem and 2.2.15 is still working fine.
I've just noticed JSE problem so I guess there is an error on the download?
FWIW

6
TS-Doctor 2.x / Re: (UK) Ch4 AC3 filter
« am: Dezember 04, 2017, 11:29:19 »
Reading Cypheros explanation does now spur one possible explanation:
A few weeks ago when I noticed the 'problem' - Ch4 was very short of commercials late at night when most films are transmitted, so the commercial breaks were very short. It is thus quite possible that a few random samples didn't happen to hit a single one. They now have lots of Christmas commercials so the breaks are much longer.
Just a thought.

7
TS-Doctor 2.x / Re: (UK) Ch4 AC3 filter
« am: Dezember 04, 2017, 08:44:42 »
So (for the sake of experiment) I recorded 6 Ch4 films this weekend. The result was that ALL worked on the AC3 filter! (all had 5.1 audio track)
I wanted to say that something must have changed on Ch4 transmissions, but for the sake of completeness I have to report that Windows 10 had a major update during this week.
As I mentioned, I no longer have the raw files that didn't work so it may have to remain a mystery!

8
TS-Doctor 2.x / Re: (UK) Ch4 AC3 filter
« am: November 29, 2017, 19:04:53 »
We are again rather missing my point.
When you first load a TS file in the GUI, it reads the metadata and immediately offers to detect the commercials with 'Video Analysis' or (sometimes) AC3 mode. What allows the AC3 mode to be presented? It is clearly NOT the presence of an AC3 5.1 audio track (at least, in the present version of TSDoctor).
I shall check all the settings tonight (I am at work) to see if any have changed.

9
TS-Doctor 2.x / Re: (UK) Ch4 AC3 filter
« am: November 29, 2017, 12:57:56 »
So we may be back where I started surmising that Ch4 has changed its protocols. What is certain is that I have had films with AC3 5.1 where the AC3 filter didn't work. I mean that it simply wasn't available in the GUI, and if you forced it on then the ribbon turned red and (of course) it found no breaks. I have erased all the raw recordings but I'll do a bunch this weekend and get back.
Does the AC3 filter need to detect BOTH 5.1 & 2.0 content for it to become available in the GUI?
It is sort of ironic that we got the improvement in the Video Analysis mode (which now works fine on Ch4) so at least I have a back-up. I always edit manually (for accuracy) so the auto detect is just a start point.
To repeat - I am a happy camper but curious as to unexplained changes.

10
TS-Doctor 2.x / Re: (UK) Ch4 AC3 filter
« am: November 28, 2017, 16:37:26 »
Just to be clear - the only thing that is not working is the AC3 filter for finding the Ad breaks. The film edits perfectly and plays back perfectly. Another Ch4 film recorded the same weekend works perfectly for the AC3 filter but looks the same in Media Info.
Prior to recent updates, Ch4 movies worked fine for the AC3 filter about 95%. Usually it was old movies (presumably without AC3) that didn't work. Recently it is perhaps 80% that don't work with the filter, and they are recent movies supposedly with AC3. Clearly something has changed!
It is not a big deal - I am just interested in why this should be!

11
TS-Doctor 2.x / Re: (UK) Ch4 AC3 filter
« am: November 28, 2017, 10:37:31 »
This one doesn't work: I have saved a few seconds that covers the movie start out of the break. It is 28MB so too large to post. I have attached the Media Info details on this clip.
cheers

12
TS-Doctor 2.x / (UK) Ch4 AC3 filter
« am: November 27, 2017, 12:57:33 »
Anybody else in UK notice that Ch4 seems to have changed its transmission protocols on films such that the AC3 filter no longer works. It seems to be on recent films - there are some where it still works fine. Is it possible that TSDoctor is not detecting a more recent version of AC3? I have used 'Media Info' on the recordings and it doesn't detect any difference in AC3 between a recording that works and one that doesn't.

13
TS-Doctor 2.x / Re: Commercial filter
« am: November 08, 2017, 21:35:19 »
Perfect! thanks

14
thanks guys. I used Handbrake to get a very acceptable MPEG2 file, but it has to be in an MPEG4 container. I cannot find anything that will demux it.

15
TS-Doctor 2.x / Re: Commercial filter
« am: November 07, 2017, 19:02:33 »
Exactly.
On this subject - sometimes the filter will add a 'false' commercial break. In the cutting window - what would be the quickest way to remove the break and thus join the two surrounding segments? I have a workaround but it is a bit clunky and I am sure you will suggest something much more elegant!

Seiten: [1] 2 3

www.cypheros.de